Conform prevederilor Hotararii nr. 24/14 Mai 2020 adoptata de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, sunt instituite in sarcina populatiei obligatii cu privire la libera circulatie pe teritoriul Romaniei. Hotararea nr. 24/14 Mai 2020 prevede in mod expres situatiile exceptionale si limitative in care populatia poate parasi localitatea / zona metropolitana.

Pentru justificarea acestor situatii este necesara prezentarea unei declaratii pe proprie raspundere. In acest sens, Rotakt va pune la dispozitie acest formular in vederea completarii online a documentelor justificative prevazute de art. 17 din Hotararea nr. 24/14 Mai 2020. Ulterior generarii, documenentul se poate salva in telefon sau se tipareste si se semneaza. Utilizati aceasta platforma doar daca este absolut necesar sa parasiti localitatea / zona metropolitana.


Datele dvs. nu sunt salvate pe serverele noastre si nu sunt folosite de catre noi in niciun fel, declaratia este generata direct in browser-ul dvs.

Declaratie pe propria raspundere

Se va completa adresa locuintei in care persoana locuieste in fapt, indiferent daca este identica sau nu cu cea mentionata in actul de identitate.
Se vor mentiona locurile in care persoana se deplaseaza, in ordinea in care aceasta intentioneaza sa-si desfasoare traseul.

Se va bifa doar motivul/motivele deplasarii dintre cele prevazute in lista, nefiind permise deplasari realizate invocand alte motive decat cele prevazute in Hotararea nr. 24/14 Mai 2020 adoptata de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.